Älska LCHF!

Jag återkommer ständigt till hur jag älskar LCHF. Jag som inte är någon frukostmänniska slipper ha dåligt samvete över de dagar då jag inte pallar äta något, men de dagar då jag vill äta är det fruktansvärt enkelt att svänga ihop något.
I regel har jag alltid några kokta ägg i kylen, och några sådana med majonnäs och kanske någon grönsak utgör en fullt duglig frukost. Idag blev det två ägg med majonnäs och lite gurka. Låter inte så mycket, men det står jag mig på utan problem fram till efter klockan 14. Då kanske jag tar lite mellanmål i form av en LCHF-oboy-mugg (grädde, vatten och kakao plus lite sötströ) och lite knapriga grönsaker, lite ost och lite korv. Så myckt mer behöver jag inte förrän senare på kvällen (om ens det) då det blir middag. Ikväll lutar det åt entrecôte med smörstekta champinjoner, persiljesmör och sallad. Väldigt enkelt att laga till, väldigt gott att äta.
En vanlig fördom är att man måste ÖSA på fett men det räcker i regel att steka i riktigt smör (dock ganska rikligt) och att använda fullfeta produkter i stället för andra varianter. Lägg på en klick extra av persiljesmöret på köttbiten, ta lite extra mycket av bean eller vad du nu vill ha och du har en vettig måltid.
En burk tonfisk , något kokt ägg, lite avokado och så valfria grönsaker, samt kanske en klick dressing eller creme fraiche, mer avancerat än så behöver inte LCHF vara! Ät när du är hungrig tills du är mätt, och ät sånt du gillar inom LCHF- då är det ganska enkelt att hålla sig till det!
 
Allmänt, LCHF | |
Upp