Vardagstrams

Ikväll kom sambon hem efter att ha varit på övning (Aurora 17) i en halv evighet känns det som. Vi hinner precis säga hej och hejdå, så ska vi andra åka iväg i stället, för att fira min mamma som fyller år i helgen. Sambon har (så klart) lyckats dra på sig en förkylning så han och hundarna får stanna, eller ok, en får följa med oss, men öviga är hos honom. Det blir lindrigast att ta tåget så lite socialträning blir det för gammeltanten, det är alltid bra.
 
Men innan vi åker ska det så klart Matakutas. Hämtas mat till behövande som delas ut på ett ställe som är väl etablerat sedan innan. Har jag inte berättat om Matakuten innan? Hm, ja det är i alla fall en hjälporganisation jag drog igång under året, och det är helt klart bland det bästa jag gjort. I andra städer kan man ofta dumpstra, men här i stan har butikerna krossar och inbyggda soplösningar så man inte kommer åt deras svinn. Men genom samarbetet med Matakuten så donerar de sitt svinn som fortfarande är gångbart och så delar vi ut det till de som har behov. MYCKET bättre än att det bara ska mosas sönder eller bli biogas.
 
Ja, jag är rätt stolt över att ha fått till detta. Vi har inte vägt eller på något vis kollat vad vi delar ut varje månad än, men i Gävle, där Matakuten startade som koncept, där stans samtliga butiker är med på tåget, så är det mellan 10-12 TON mat som räddas varje månad. Det är en rätt stor miljögärning!
Här har vi inte lika många som vi samarbetar med, det tar tid att få med sig de större kedjorna på tåget pga styrning uppifrån. Men det kommer nog, lite i taget har det ju blivit i alla fall!
 
 
En snabbtitt in i Matakutens kyl visar att det finns en hel del att ge till behövande.
...Och frysen är också rätt full för det mesta.
 
 
Det är mitt sätt att göra skillnad. Jag har mycket skit att gengälda så det känns bra att jag kunnat göra något bra för andra, det kommer aldrig att göra mina dumheter ogjorda, men det känns som jag vänt skutan lite i alla fall, när jag försöker ge till andra i stället..
 
Allmänt, Random | |
Upp