Vem är jag?

 
 
Att berätta om sig själv är alltid lika svårt.
Men jag försöker. Jag heter Jessica och jag har två barn, en sambo och ett gäng hundar och katter. Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv då jag började rida som liten och sedan utbildade mig till Hästskötare och senare har jag jobbat som allt ifrån beridare och tävlingsskötare internationellt till instruktör. Idag jobbar jag som (häst)fotograf och rider lite mer sporadiskt, mycket på grund av att jag inte riktigt har tiden att göra både och så att säga. (Bilden på mig och min f d häst Nevve är det dock Theresé Karlsson som tagit. Tack!)
 
Jag är som många andra i många avseenden, men till skillnad från många andra så vågar jag stå även för mina mer underliga drag och berättar gärna att jag är Frigan, att jag räknar mig själv som HSP och att jag har lite små OCD-drag samtidigt som jag är galet lat. Jag älskar att sova, och är en riktig nattuggla, brukar säga att jag går på Australien-tid eftersom jag sällan är i säng innan 01-04 på natten och gärna sover till minst 13 på dagen.
 
Jag är passionerad när det kommer till sånt som intresserar mig, men jag har desto svårare att motivera mig till sånt som är ointressant. Jag ser ingen som helst mening med att veta vilken kung som levde när, utan ser hellre att mina barn får lära sig om hur man städar, betalar räkningar och beter sig som folk när de är i skolan. Tyvärr prioriterar skolan inte sånt, så jag tillhör den väldigt lilla klick som vägrar låta mina barn göra roliga saker innan de gjort hushållssysslor och det vet jag sticker i mångas ögon. "Låt barnen vara barn" säger många. Fuck it säger jag, de bhöver inte gå miste om barndomen för att de lär sig hur man diskar sin tallrik efter maten eller hjälper till att gå ut med hundar eller liknande. Genom att lära mina barn vardagliga saker bäddar jag för att de blir sunda, vettiga medborgare som vet att uppskatta andras ansträngningar och kan föra sig och förhoppningsvis blir en tillgång i samhället.
 
Generellt sett tror jag att de flesta drar efter andan när de hör min väldigt osentimentala inställning till mycket, jag tycker ofta att folk är alldeles åt skogen för tramsiga och fjantiga och springer som katten runt het gröt. Jag värderar raka, ärliga och tydliga människor, även om de inte alltid säger saker som jag gillar. Jag VILL att man korrigerar mina barn när de inte kan bete sig, och jag KOMMER att korrigera andras barn när DE inte beter sig ok. Jag gör samma även med andra vuxna, ifrågasätter och öppnar för dialog för att i någon mån få folk på rätt spår. Man måste absolut inte gilla mig eller mina åsikter, men de flesta jag mött har sagt att jag är uppfriskande för att jag inte konstlar till saker och ting, utan vågar stå för min åsikt eller be någon förklara och argumentera för saker som jag tycker är fel eller konstiga.
 
Jag kan vara din räddande ängel och lojala vän, men är du ute efter att skada mig eller någon jag bryr mig om, så blir jag bat shit crazy och det är inget jag sticker under stol med. Skit får skit. Karma biter folk i arslet förr eller senare, och jag är ett STORT fan av just karma!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Spara
Spara
Allmänt, SSO | |
Upp