Småfrustrerande

Nu är det sådär nervöst igen. Jag har helt enkelt ställt in mig på att jag inte ska bo kvar här, trots att jag skulle vilja av bekvämlighetsskäl. Vi har verkligen många fördelar med att bo där vi gör, det kommer man inte ifrån. Men boendet som sådant är så sunkigt och eftersatt, alla reparationer och "uppgraderingar" har gjorts med billigaste möjliga material jämt så ingenting är ju fint mer än några månader, inte ens golven man la för ett par år sedan bara. Jo hallen är helt ok fortfarande, men den tjatade jag mig ju till. Grå färg i stället för sjukhusvitt och så klickgolv i stället för plast- eller linoleummatta i standardfula mönster/färger.
 
I övrigt är det banne mig inte mycket som inte behöver fräschas upp. Badrummen bara. Fast där är det ju också billighetslösningar och fuskjobb gjort, så det är inte heller så strålande fint som det hade kunnat vara med bara ett par år på nacken.
 
 
 
Det där ovanför blev ju inte av. Men jag har hittat alternativ. Det finns alltid alternativ, men det är segt att vara "utsatt" och inte veta om man får eller inte får något man är intresserad av. Förra hyresvärden var under all kritik dålig på att informera om hur processen framskred och vi fick nästan tjata oss till ett besked och då fick vi veta (efter löfte att få svar före jul) i mellandagarna att någon annan redan skrivit kontrakt.
Jamen tack då! Eller nåt...
 
Det är den utsattheten jag ogillar. Att man inte har en aning, inte kan påverka så mycket.. och den megasvåra balansgången mellan att vara pushig på ett positivt sätt så folk kommer ihåg att man finns, och att vara jobbig.
 
Jag har hittat ett hus på drygt 125 kvadrat med många fördelar och bra hyra, en bit bort dock. Men det är ok. Ok så barnen får byta skola-ingen förlust, den nuvarande skolan är knappast vad jag vill kalla bra. Det är väl ungefär det som är den mest negativa delen.
Vi får se vad det blir av det hela. Jag tänker inte hoppas på något, för då blir jag bara besviken. Men jag erkänner villigt att det vore trevligt att kunna packa en gång för alla och dra. Jag älskar och jag avskyr den här gatan. Det är tramsiga människor i alldeles för många av lägenheterna här, om jag får säga vad jag tycker. Ett och annat guldkorn finns förstås, men de är lätträknade. Det vore kul att få chansen att börja om på noll igen.
 

Kommentera här: