Allt är så litet och tanigt än så länge

Just nu känns trädgården ganska liten och fjuttig, eller snarare känns det som att det mesta vi har där är ganska litet och fjuttigt. Möjligen att vårt potatisbadkar med sin lila inramning kan kvala till att vara lite på gång, men övrigt... det behöver tid! Igår kväll planterade vi lite spontant några hinkar till med potatis så får vi se vad det blir av det hela. Enkel odling är det ju onekligen i alla fall!
 
Vårt lilla jordgubbsland är fädiggrävt och där under täckduken finns ett antal små plantor av sorten Korona, och så även i lådorna på kortsidorna (för de fick inte plats men här slängs inte plantor!). Täckduken får hjälp att stanna på plats med några amplar som gått ifrån att inhysa våra första jordgubbsplantor (Elsanta) till att numera vara hem till gurkaplantor. Hur det lilla experimentet faller ut återstår att se, men det vore skoj om det blev några gurkor att lägga in.  (Eftersom vi inte har ett växthus så gav jag mig inte på slanggurka.)
Tänk så pyttiga de små gurkskotten är.. här åkte det med två till en kruka, vi får se om det blir bra.
 
Tomatplantorna som jag fick av C för ett tag sedan har nu vuxit på sig lite och det börjar komma lite blommor, vi får se hur det blir när det är klart, jag har faktiskt inte en aning om vad för tomater det handlar om, så det blir intressant!
 
Så här långt har jag hittat och planterat följande i vår trädgård:
-Fläder, finns två mindre träd som mest av allt känns slumpartat placerade. Men det blir saft ändå!
-Körsbär. Ett träd som känns i det närmaste dött har ändå lite livskraft, så några bär blir det nog gissar jag.
-Hallon "Red Princess" som ger bär på förstaårsskotten, ser ut att komma ganska bra, köptes pga dåligt tålamod från min sida. Jag vill ha skörd I ÅR för jösse namn! ;)
-Blåbär, två olika sorters amerikanska som köptes samtidigt med hallonen. Vet inte hur det går med dessa ärligt talat för jag tycker det ser torrt ut, men det är väl bara att hålla tummarna.
-Jordgubbar, Korona och White Dream. Korona är en "stabil" sort som ger stora bär=lättare att plocka. White Dream är "ananasgubbar" som mest såg roliga ut. Samtliga köptes i helgen som gick, vissa plantor var mer eller mindre döda såg det ut som men många var helt ok så vi håller tummarna.
-Månadssmultron. Mest av allt en test för att se om det kommer något, så vi har inte engagerat oss värst mycket utan de strösslades i samma pallkragar som hallon och blåbär som lite marktäckare (om de kikar upp, det verkar lite dåligt än så länge..)
-Gurka, av arten Rhensk Druvgurka. Min familj äter gurka i två varianter: Slanggurka i sallad, och inlagd gurka. Utan växthus valde vi bort slanggurka och satsar på att lägga in gurka i stället. Det verkar vara bra krut i fröna och de kom upp fort, så nu hoppas vi att det fortsätter så och att vi får många smågurkor att lägga in!
-Tomat i flera varianter, körsbärstomater och cocktailtomater samt någon slags gul tomat som jag inte vet så mycket om, och så en "vanlig" plommontomat har vi just nu, de första två sorterna skördar vi ifrån just nu.
-Chili har vi en planta som vi skördat klart och en till som vi väntar på att den ska få frukt. Missade att kolla sort.
-Rabarber har vi fått av en av mina vänner och satt i marken, än så länge växer den bara lite lite, men det kommer nog igång snart nog, rabarber brukar vara härdiga!
-Sommarmorötter har vi satt i kruka för att se om det funkade, och det gjorde det, men vi bör nog sätta ett land direkt också för bästa resultat.
-Gräslök har såtts men värmen har nog hindrat groningen...
-Dill likaså..
-Bladsallat och Isbergssallad vill heller inte gro riktigt..
-Gul Lök har satts men ska  "börjas om med" och sättas på friland i stället.
-Purjolök har vi experimenterat lite med, en köpepurjo sattes ner i potatisbadkaret och den växer på! Planen är att sätta mer purjo från frö ganska omgående.
-Vattenmelon (färdigt odlingskit) sattes mest som ett experiment, vi blir glada om vi får något av det!
-Paprika är på gång, men har ett tag kvar innan frukt.
 
Inte så illa med tanke på att vi faktiskt bara bott här i två månader drygt, eller hur? ;)
 
 

Kommentera här: