Tur i oturen

För ett tag sen kraschade ju min mobil på vårt berg, och jag var väl inte happy happy direkt, eftersom det förr eller senare innebär en ny utgift. Roligare saker kan man ju köpa, tänker jag...
Men nu är det så att jag har en massa fina vänner som rätt vad det är bara kliver in i mitt liv och ställer saker tillrätta. Så även den här gången. Så min vän fixade inte bara en telefon som funkar super och som jag känner mig bekväm med, hon körde faktiskt hit och levererade den också. Och jag fick ett jättebra kompispris. Alltså slapp jag bli ruinerad på kuppen. Suveränt!
 
Jag är (återigen) väldigt tacksam för att saker verkar falla på plats om man bara låter det hända...
 
 

Tankar om framtiden

 
Så här ser vårt område ut där vi bor idag. Bilden är tagen neråt gatan uppifrån parkeringen närmast skogen. Vi bor i ett sånt där gult hus på två våningar. Ett radhus. Och när vi flyttade hit så var det ett drömläge, något vi alltid önskade att få göra, äntligen slapp vi springa i trappor med matkassar och sucka över att familjen ovanpå klampade som en hel elefanthjord.
Vi skulle ju få två våningar att husera på, och en mysig baksida att vara på dessutom! Lagom många grannar (typ tio på varje gård) i stället för överbelamrade hus med mellan 18 och 50 grannar. Inga förbud mot att rista mattor på balkongen, friheten att grilla på baksidan om man vill, och nära lekplats, skola och affär-men även centrum, både promenad, cykel och buss är helt ok alternativ!
 
Och visst var det rätt mysigt till en början. Vi kom ju ifrån en trång trerummare på andra sidan stan, och skillnaden var enorm. Idag har vi bott här i åtta år, och generellt sett trivs vi, men vi har insett att vi valde ett läge mer än något annat. Skogen är ljuvlig, lilla promenadrundan är också perfekt med hundarna. Och som sagt, det är bra läge till det mesta. Men folket... uuuh låt mig spy lite!
Det är bara fasad och falska leenden nästan var man än går! Det har funnits en handfull genuint bra människor i området genom åren, och alla är människor jag ser som nära vänner än idag, men alla har de flyttat härifrån. Jag vet inte, kanske är det ett sundhetstecken att man flyttar härifrån? ;)
 
Nu är det vår tur, snart. Jag erkänner att jag har lite nedräkning, men samtidigt är det lite av en klump i magen. Jag vet ju egentligen inte ett smack om platsen vi hamnar på. Visst, jag har gjort detta förr, jag har ju för sjutton flyttat till Belgien en gång i tiden, och det funkade alla tiders. Och här i Sverige har jag kuskat runt en del också, eftersom jag jobbade i olika stall. Så jag vet att jag kan anpassa mig och att det mesta ordnar sig. Men jag är lite fundersam på hur det blir att bo i hus. Lägenheter och radhus är min hemmaplan, även om jag är uppvuxen i villa. I mina föräldrars hus har ju liksom inte jag själv behövt bry mig så mycket om vare sig hur trädgården sköts eller hur man interagerar med grannar etc.
I mina lägenheter och i radhuset har det blivit lite naturligt att man möts vid brevlådan och hejar, eller i soprummet för all del. Och att barnen träffas på gården och börjar leka och därmed byggs en relation upp där. Hur sjutton gör man i hus? Knackar på och presenterar sig när man flyttar in-det vet jag ingen som har gjort, görman så eller är det väldigt "Bree Van De Kamp"? När är det lagom i så fall, samma dag man flyttar in eller några dagar efter?
 
Jag skulle gissa att barnen och hundarna blir mina redskap för att lära känna grannarna. Folk brukar hälsa när man mötts några gånger med hund eller när barnen synts ute en del. Så det ordnar sig nog. Men ändå kan jag inte låta bli att fundera... Vem blir jag i grannskapet? Hon den tysta? Den sura bitchen? Hon som alltid syns? Inredningsgalningen? Hon med de där hundarna som bara drar? Jag vet inte.. Det återstår att se... Men oavsett vilket så ser jag detta som en slags nystart. Ett läge att vara den jag är men samtidigt styra upp en del saker, skaffa lite rutiner och lite sunda aktiviteter. En trädgård att pyssla med, ett litet samhälle att utforska.. ja det gäller att inte fastna framför datorn och att inte bara lägga näsan i målaburken hela tiden utan att komma ut lite också tror jag. Det gör nog mycket!!
 

Minne: Berglek

 
 
Finaste Heepa! För ett år sedan var det snö och solnedgången på vårt berg var sådär magisk, och kameran fick hänga med och jag tog de här bilderna lite spontant. Jag kommer att sakna vårt "fotoberg" men jag har insett att det kommer finnas andra ställen med andra fördelar, så det jämnar säkert ut sig. Och berget finns ju kvar om det skulle vara så... :)